Reduir l'estrès

14.11.2020

Tenir molt d'estrès pot afectar a la teva salut, així que aquí et mostraré una serie d'aliments que t'ajudaràn a reduir el teu estrès.

1. Fruits secs:

Un grapat de fruits secs al dia pot ajudar a augmentar els nivells de serotonina, també coneguda com l'hormona de la felicitat, en el sistema nerviós. A més, aporten vitamines i minerals com zinc i magnesi (ideal per alleujar la fatiga), i àcids grassos que ajuden a reduir els nivells de colesterol.

2. Advocat:

L'advocat és una fruita molt completa, perquè conté fibra, proteïnes, minerals com potassi i zinc, a més de totes les vitamines que es poden trobar en els vegetals. Tot això ajuda a reduir els nivells de cortisol, l'hormona que més influeix en els símptomes d'estrès. A més, pel seu alt contingut en àcids grassos tipus Omega-3 està considerat com un aliment que baixa el colesterol.

3. Espinacs:

Una porció d'espinacs (1 tassa) aporta gairebé la meitat del magnesi que el teu cos necessita a el dia, i evita que et sentis cansat o que pateixis aquests molestos mals de cap. Els espinacs també aporten vitamina K i àcid fòlic; aquest últim és molt important per a un adequat desenvolupament del nadó a les embarassades.

4. Cítrics:

Fruites com taronges, llimones, aranges o kiwis tenen un alt contingut en vitamina C, el que no només ajuda a potenciar el teu sistema immunològic contra aquests molestos refredats, sinó que redueix els nivells de cortisol, una hormona directament relacionada amb l'estrès, i regula la pressió arterial.


5. Xocolata negra:

La xocolata és un altre aliment bo per l'estrès, i el seu consum, com tots sabem, és a més plaent i relaxant. I què millor opció? No només redueix els nivells de cortisol (la principal hormona relacionada amb l'estrès), sinó que estimula l'alliberament d'endorfines, el que ens produeix una sensació de felicitat. Procura que sigui xocolata negra (70% de cacau o més) i menja només de tres a quatre parts (uns 40 g al dia).

6. Civada, làctics i llegums:

Tots aquests aliments afavoreixen l'alliberament de les anomenades hormones de la felicitat, o endorfines, que atorguen una sensació de benestar. L'alt contingut en fibra de la civada i els llegums genera una sensació de sacietat que dura més que la que proporcionen altres aliments, que també t'ajudarà a controlar la teva gana i reduirà les teves ganes de menjar snacks poc saludables entre àpats. És millor consumir productes lactis desnatats o baixos en greixos per protegir el teu cor.

7. Infusions:

Les propietats relaxants de la camamilla, la melissa, la valeriana o l'herba de sant Joan són ideals per controlar l'ansietat i l'insomni. Prova a prendre aquest tipus d'infusions en comptes de prendre cafè a totes hores.