Lluç amb salsa verda

14.11.2020

Si vols que la teu recepta de lluç amb salsa verda passi de pesada a lleugera en un obrir i tancar d'ulls, no et perdis la meva versió: Té 300 calories menys que la de tota la vida!

Ingredients:

  • 480 g de filets de lluç
  • 8 cloïsses
  • 2 o 3 grans d'all
  • 300 ml de brou de peix
  • 3 branquetes de julivert
  • 2 cullerades d'oli d'oliva
  • Sal i pebre

Preparació:

  1. Preparar les cloïsses: Deixa les cloïsses en remull amb aigua salada al menys uns 30 minuts perquè expulsin tota la sorra que puguin tenir.
  2. Daurar el lluç: Renta els filets de lluç, eixuga'ls i salpebre'ls. Escalfa l'oli en una cassola que pugui utilitzar-se també al forn. Afegeix el peix i daura'l per tots dos costats. Retira i reserva'l.
  3. Fer la salsa verda: En la mateixa cassola en què has daurat el lluç, daura els grans d'all pelats i picats. Regar amb el brou i porta a ebullició. Afegeix el julivert rentat i picat, i passa tot per la batedora fins que tingui la consistència d'una salsa.
  4. Enfornar el lluç: Torna a incorporar el lluç a la cassola i forneja 8 minuts a 180º. Quan faltin 5 minuts per acabar la cocció, afegeix les cloïsses escorregudes i esbandides. Finalment, serveix el lluç i les cloïsses juntament amb la salsa calenta.

Espero que aquesta recepta et serveixi per gaudir d'un bon menjar i una bona companyia. Ja estàs tardant en fer-la!