Esport

14.11.2020

Per portar una vida sana no cal només portar una bona alimentació. Fer esport és també molt important per mantenir el teu cos actiu i en bon funcionament.

  • Mantingui un pes corporal saludable i fóssiu bé:

El pes adequat depèn de molts factors com ara el sexe, l'alçada, l'edat i la genètica. El sobrepès augmenta el risc de patir diverses malalties com són els problemes cardiovasculars, dels ossos, articulars i el càncer. L'excés de greix apareix al ingerir més calories de les que es necessiten. Aquestes calories suplementàries poden provenir de qualsevol nutrient que contingui calories (les proteïnes, els greixos, els hidrats de carboni o l'alcohol) però el greix és la font més concentrada de calories. L'activitat física és un bon mètode per cremar calories i fer-nos sentir bé. El missatge és simple: si està guanyant pes, ha de menjar més moderadament i ser més actiu.

  • Mogui's:

La ingesta de massa calories i no fer prou exercici poden donar lloc a un augment de pes. L'activitat física moderada ajuda a cremar les calories que ens sobren. També és bo per al cor, per al sistema circulatori, per a la salut en general i el benestar. Així que faci de l'activitat física una rutina diària. ¡Utilitza l'escala en comptes de l'ascensor (tant com per pujar com per baixar)! Passegi sempre que pugui. Camini mentre parla per telèfon. No cal ser un atleta per moure's!