Menjar sa

14.11.2020

Es molt fàcil escollir sense pensar, menjar una bossa de patates fregides o una poma, però encara que aquesta decisió no sigui decisiva, pot intervenir en la teva salut. Aquí t'explicaré varies maneres de menjar d'una manera sana, però sense perdre el sabor dels teus plats.

1. Menja aliments variats:

Necessitem més de 40 nutrients diferents i cap aliment per si sol pot proporcionar tots. El subministrament d'aliments que hi ha avui dia facilita prendre una àmplia varietat d'aliments, tant comprant aliments frescos per cuinar com comprant menjars preparats o menjar per emportar. Esculli els aliments sempre de manera equilibrada!

2. Base seva dieta en aliments rics en hidrats de carboni:

La majoria de la gent no incorpora suficients aliments rics en hidrats de carboni com el pa, la pasta, l'arròs, les patates i altres cereals, considerant-los prohibits per aconseguir no engreixar. No obstant això, això no és correcte, més de la meitat de les calories de la seva dieta, és a dir el 60% aproximadament, han de venir d'aquests aliments. L'ideal és augmentar la ingesta de fibra amb l'aportació de pa integral, la pasta integrals i altres cereals.

3. Prengui moltes fruites i verdures:

La major part de la gent no menja la suficient quantitat d'aquests aliments que proporcionen importants nutrients protectors. Proveu menjar a l'almenys cinc racions a el dia. Proveu noves receptes o vegi quins plats preparats estan disponibles al supermercat.

4. Coma racions moderades: redueixi, no elimini aliments:

Si ingereix les racions adequades de cada aliment, és més fàcil menjar de tots els grups d'aliments sense necessitat d'eliminar cap. Si menja fora, podria compartir part del seu menjar amb un amic. No abandoni l'hàbit de menjar amb els que vol.

5. Coma regularment:

Saltar-se els àpats, sobretot l'esmorzar, pot conduir a una sensació de fam descontrolada, causant sovint una sobre ingesta. Realitzar el berenar pot ajudar a contenir la fam, però no mengi massa per no substituir els àpats principals.

6. Beure molts líquids:

Els adults necessitem beure almenys 1,5 litres de líquids a el dia! I necessitem més quantitat si fa calor o si realitzem molt esport. Hidratar-se és fonamental per viure. L'aigua és òbviament una bona font de líquids però la varietat pot ser tant agradable com saludable. Altres opcions són les begudes dietètiques però aquestes no han de substituir l'aportació d'aigua.