Brocoli amb vinagreta de tomàquets secs

14.11.2020

S'han acabat els plats de dieta insulsos i poc apetitosos. Aquest bròquil amb tomàquets secs ens m'ha enganxat sense arribar a les 200 calories. T'apuntes?

Ingredients:

 • 500 g de bròquil
 • 8 tomàquets secs
 • 1 gra d'all
 • Unes llavors de sèsam
 • Unes fulles de julivert
 • Oli d'oliva, vinagre i sal
 1. Rehidratar els tomàquets secs: Deixa els tomàquets en remull amb aigua tèbia durant unes 2 hores. I després escorre'ls i talla'ls en trossets petits.
 2. Preparar el bròquil: Primer tallar el bròquil i renta'l. I després cuinar-ho al vapor durant 10 minuts. Si t'agrada al dent, amb 5 minuts n'hi ha prou.
 3. Saltejar l'all i el tomàquet: Pela el gra d'all i talla'l en trossos molt petits. Escalfa 1 cullerada d'oli en una paella i afegeix-li l'all durant 2 minuts, fins que estigui lleugerament daurat però procurant que no es cremi. I finalment afegeix els tomàquets, salteja'ls juntament amb l'all durant 1 minut més o menys, i deixa'ls temperar.
 4. Fer la vinagreta: Bat una cullerada d'oli, juntament amb una de vinagre i un pessic de sal amb ajuda d'unes varetes manuals fins a obtenir una salsa emulsionada. Incorpora el saltejat d'all i tomàquets i barreja-ho tot bé.
 5. Emplatar i servir: Reparteix el bròquil en els plats. Amaneix-lo amb la vinagreta de tomàquets secs. Renta el julivert, asseca amb paper de cuina, trosseja'l i escampa'l per sobre juntament amb les llavors de sèsam.

Un altre deliciós plat de verdures que pots fer a casa teva de forma ràpida i amb un sabor increïble. Córrer ves a fer-lo!