Arròs integral amb verdures de temporada

27.10.2020

Aquest arròs es molt recomanable ja que es molt ràpid de fer, serveix com a plat únic per a un menjar i, el més important de tot, és 100% saludable. A més només conté 220 calories! Perfecte per baixar pes.

Ingredients:

  • 240 g d'arròs integral
  • 100 g de mongetes verdes
  • 1 pastanaga
  • 1 pebrot verd
  • 1 ceba
  • 1 gra d'all
  • all 50 g d'ametlles torra
  • des 1 branca de romaní
  • Oli d'oliva
  • Sal i pebre

Preparació:

  1. Coure l'arròs i les mongetes: Escalfa 2 cops i mig el volum de l'arròs en aigua i assaonau. Mentre s'escalfa, despunta les mongetes, renta-les i trosseja-les. I quan arrenqui el bull, afegeix les mongetes i l'arròs. Cou tapat 20 minuts (consulta l'envàs de l'arròs ja que el temps de cocció pot variar segons la seva varietat) i deixa reposar 10 minuts.
  2. Vés les verdures: Raspa la pastanaga, renta-la i asseca-la. Neteja, renta i seca el pebrot. Talla tots dos a daus. Pela i pica la ceba i sofregeix-la 2 minuts, en 2 cullerades d'oli. Afegeix el pebrot i la pastanaga, sal i pebre i cuina 10 minuts més a foc lent.
  3. Fer la picada i servir: Pela el gra d'all i renta i seca el romaní. Pica'ls juntament amb les ametlles. Sofregeix tot 1 minut en una cullerada d'oli. Afegeix l'arròs i les mongetes, així com les verdures saltejades. Saltejar-ho tot junt un parell de minuts més. Serveix en bols individuals.

Ara que ja saps fer aquest magnífic plat, no dubtis, fes-lo qualsevol dia de la setmana i segur que t'alegra el dia. Ja ho veuràs!